Revontuli påbörjad

Har börjat på min Revontulisjal och jösses vilka problem jag hade i början fastän det inte är ett svårt mönster. Först blev jag helt ställd över hur jag skulle läsa diagrammet när sekvenserna skulle upprepas på samma varv. Efter mittmaskan, skulle jag läsa mönstret spegelvänt eller börja om från höger till vänster? Googlade och hittade någon som skrev att man skulle sticka spegelvänt så jag började så. Men det kändes inte riktigt rätt ut så jag började på andra nystanet med en ny sjal och inte sjutton tyckte jag att det såg mer rätt eller fel ut än första sjalen, men det kändes mer rätt. Slängde iväg en hjälp-fråga på Stickamera och fick svar av en gullig människa att hon hade stickat den hela tiden från höger till vänster och ej spegelvänt, så då fick jag bekräftat att jag var på rätt väg. Sen har jag hållt på och laborerat med olika sätt att öka hö/vä-lutande, finns flera sätt och först gjorde jag så att hålen skulle synas så lite som möjligt men det blev inte heller riktigt bra. Så jag har jag tittat på en massa färdiga Revontulisjalar på Ravelry och upptäckt att de flesta ökar så att hålen syns så nu har jag börjat med det. Läste även ett toppentips om när man ska ”lyfta en maska, sticka 2 och dra den lyfta maskan över” så kan man istället” lyfta 2 maskor, sticka en och dra de 2 lyfta maskorna över”, blir mycket snyggare!!!
Så nu tror jag äntligen att jag är på rätt väg och förstått hur jag ska göra sjalen. Är bara lite orolig för alla färdiga sjalar har sånt tydligt sicksack-mönster och det har inte min. Vet inte om det är mitt färgval på Kaunigarnet eller om det kanske kommer senare i sjalen och efter man blockat den? En sak är säker iallafall, den är urkul att göra!!! Så jag hoppas att den blir bra för då ska jag göra fler.

revontuli-sjal

Är nästan färdig med min lilla glitter-bolero/väst, fick repa upp halva vänster framstycke för jag hade gjort nåt knas med minskningarna. Återstår bara 2 varv och avmaskning och så är garnnystanet slut! Visst är det förargligt!? Jag har ett nystan till som tur är för det är ett utgående garn som jag har förstått det. Men ändå! Sen återstår bara att sy ihop, vilket jag borde klara av att göra med en gång med tanke på att det inte är en så stor tröja. Och blocka behövs inte heller tror jag eftersom björnbärsmönstret och de räta kanterna gör att det inte rullar sig nånstans.

bolero

2 Responses to “Revontuli påbörjad”

  1. Pysselkiisen skriver:

    Vill tipsa om den tävling jag har på min blogg nu! Den är sponsrad av underbara butiken By hands. Gå in och titta här:

    http://pysselkiisen.blogspot.com/2009/12/tavling-hos-pysselkiisen.html

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu