Olika avmaskningstips

Fick mitt ”Knitting Daily”-mail idag och där fanns tips på flera tips på olika avmaskningar! Hade inte en aning om att det fanns så många olika tekniker, har alltid gjort enligt den första standard bind-offen. Finns bl.a. tips hur man gör om man vill ha en lite mer elastisk kant. På Knitting Daily finns även gratis mönster, idag laddade även jag hem en pdf-fil med 7 gratis baby-mönster som var jättesöta!

Standard Bind-Off
Standard Bind-OffThis is the most common, and for many knitters, the only method for binding off. Use this method for edges that will be sewn into seams or finished in some way (such as stitches being picked up and knitted). Slip 1 stitch, *knit 1 stitch, insert left needle tip into first stitch on right needle (Step 1), pass this stitch over the second stitch (Step 2), and off the needle—1 stitch remains on right needle and 1 stitch has been bound off (Step 3). Repeat from *.

Step 1 Spacer 10x10 pixels Step 2 Spacer 10x10 pixels Step 3
Step 1 Step 2 Step 3

Suspended Bind-Off
Suspended Bind-OffThis method is similar to the standard bind-off but produces a more elastic edge. Use this method when you want to ensure against a tight bind-off edge. Slip 1 stitch, knit 1 stitch, *insert left needle tip into first stitch on right needle and lift the first st over the second (Step 1), leaving the first stitch on the left needle, knit the next stitch (Step 2), then slip both stitches off the left needle—2 stitches remain on right needle and 1 stitch has been bound off (Step 3). Repeat from * until no stitches remain on left needle, then pass first st on right needle over the second.

Step 1 Spacer 10x10 pixels Step 2 Spacer 10x10 pixels Step 3
Step 1 Step 2 Step 3

Invisible Ribbed Bind-Off
Invisible Ribbed Bind-OffThis method produces a rounded edge that is extremely elastic. It follows the k1, p1 rib and is ideal for neckbands. Work this bind-off with a tapestry needle. Cut the yarn three times the width of the knitting to be bound off, and thread onto a tapestry needle. Working from right to left, insert tapestry needle purlwise (from right to left) through the first (knit) stitch (Step 1) and pull the yarn through, bring the tapestry needle behind the knit stitch, insert it knitwise (from left to right) into the second (purl) stitch (Step 2) and pull the yarn through, *use the tapestry needle to slip the first knit stitch knitwise off the knitting needle, insert tapestry needle purlwise into the next knit stitch (Step 3) and pull the yarn through, slip the first stitch purlwise off the knitting needle, then bring the tapestry needle behind the knit stitch, insert it knitwise into the next purl stitch (Step 4), and pull the yarn through. Repeat from *.

Step 1 Spacer 10x10 pixels Step 2
Step 1 Step 2
Step 3 Spacer 10x10 pixels Step 4
Step 3 Step 4

Sewn Bind-Off
Sewn Bind-OffThis method, popularized by Elizabeth Zimmermann, forms an exceedingly elastic edge (so it’s great for toe-up socks!) that has a ropy appearance, much like a purl row.
Work this bind-off with a tapestry needle. Cut the yarn three times the width of the knitting to be bound off, and thread onto a tapestry needle. Working from right to left, *insert tapestry needle purlwise (from right to left) through the first two stitches (Step 1) and pull the yarn through, bring the needle knitwise (from left to right) through first stitch (Step 2), pull the yarn through, and slip this stitch off the knitting needle. Repeat from *.

Step 1 Spacer 10x10 pixels Step 2
Step 1 Step 2

One Response to “Olika avmaskningstips”

  1. pixi skriver:

    Vilka bra tips för avmaskning,det visste jag inte att det fanns fler sätt o ÄLSKAR ditt Kaunigarn,har vart sugen på det men inte kommit till skott,däremot köpte jag oxå delight garnerna nu ,o det du har till höger köpte jag oxå o ett annat grönt melerat…Det med mycket färger i ska jag göra långa knästrumpor av,gillar att synas,sen kan det matcha allat man har oxå,tror jag iaf,hehe ,må gott o sparar dej i mina länkar!!=)

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu