Tillbaka från semestern

Ja, då var man tillbaka från semestern. Har haft en välbehövlig semester nere på Gran Canaria 10 dagar. Vädret var fint och temperaturen låg på ca 25 grader, det var bara en dag som det regnade. Hade med mig en massa garn men den här semestern blev det faktiskt inte lika mycket stickat som det brukar bli. Började läsa första boken i Stieg Larssons triologi ”Män som hatar kvinnor” och blev helt fast. Hade inte sett filmen eftersom jag föredrar att läsa böckerna först, det var en mycket bra bok!

När jag kom hem igår natt låg det paket och väntade! Hade fått ett underbart ”Garn och te”-paket av Pysselkiisen i härliga turkosa färger. 2 turkosa nystan Paris och ett turkost ullgarn Cocoon, jättefina. Sen fick jag ett matchande och lyxigt te som jag ännu inte hunnit prova och ett jättefint, handgjort kort med 2 st varvpeppare! Hade aldrig hört talas om varvpeppare tidigare men vilken trevlig uppfinning! Jättesöta!
Alla de härliga turkosa färgerna påminde mig om vårt vackra bröllop som vi hade i Västindien på Antigua, så jag fotade garnerna och teét med med en snäcka som vi hade med oss från resan.

Garnochte

varvpeppare

Jag hade även fått hem mina beställda garner från Colinette, hade beställt 2 st nystan av strumpgarnet Jitterbug i färgen ”Peaches and cream”. Tänkte att jag ska sticka mina första strumpor i detta garn. Är inte så van att sticka med strumpstickor så vi får väl se hur det går. Kommer ihåg första och enda gången jag stickade med strumpstickor vilket var när jag skulle sticka polokrage till den andra hela tröjan i mitt liv som jag hade stickat. Detta var nån gång i sena tonåren och jag hade tagit upp stickandet igen efter några års uppehåll. Det blev inget snyggt så jag bytte till rundsticka och har konsekvent undvikit strumpstickor tills nu! Nu ska jag minsann lära mig att göra strumpor, så det så!

colinettejitterbug

Innan jag reste iväg passade jag på att köpa detta underbara, handfärgade garn från Chiligredelin. Tror det var ett Titaniagarn, ett spetsgarn i merino och silke. Hade med mig det på flygplanet samt en trävirkpinne, eftersom man inte får ha med stickor på plan… Började virka på en trekantssjal, egentligen inte det jag hade velat göra av garnet, hade nog hellre velat sticka något i det. Men vad gör man när man vill sysselsätta sig på flygplanet?! Garnet var jättefint men färgerna är gul, lila och blå vilket ser lite barnaktigt ut när jag virkade med det. Därför blir det troligtvis en sjal som jag kan vira runt den lilla sparkande krabaten inne i magen i vår, snarare än en sjal till mig.

chili-gredelin

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu