Nyinköpt

Köpte för några veckor sedan ett jättevackert garn från Plassard hos Garnverket. Det heter Lumiere och skiftar i rosa/grönt med guldtråd i. Blev genast förälskad i det när jag fick syn på garnet. Frågade personalen om passande mönster och vi hittade en bolero från Drops i björnbärsmönster. Dock skulle Dropsmönstret stickas med större stickor än vad det stod på garnbanderollen men det skulle gå bra ändå att byta sa hon jag pratade med. Provade att sticka en provbit för att jämföra stickfastheten och det gick ju inte alls! Det var jättestor skillnad i stickfasthet och det räcker inte med att bara gå upp till större stickor för då blir mönstret för löst. Så nu försöker jag räkna ut vilken storlek jag ska sticka istället för M som jag tänkte, verkar som att jag får gå upp till storlek XL eller tilloch med XXL! för att få stickfastheten och centimetrarna att stämma. Nedan ser du vilken bolero jag tänkte göra med garnet. plassard-provbit

vienna-bolero

Har varit lite köpgalen sista veckorna och köpt en massa garn. Tänk att man kan bli så beroende. I veckan fick jag hem Gedifra magasinen som jag hade beställt från Tyskland men med engelsk text. gedifra-tidningar

 Älskar som sagt Gedifra och deras modeller och garn. Hade sån tur att just en modell som jag var sugen på hade Garnkorgen rea på, garnet alltså. Så jag beställde hennes sista nystan och tänkte göra nedanstående modell:gedifra-rubens

Mamma köpte ett annat Gedifra garn från Lienesdesign som också hade lite gedifra-garn på rea och tänkte göra den här: gedifra-gul-troja

Och så fyndade jag ett vackert silkesgarn på Tradera, ca 900 m! Rosa – vilken surprise va? Det är och förblir min ”favvofärg” och jag återkommer ofta till just rosa även om jag gillar att variera mig. Vet inte riktigt vad jag ska göra med det men var inne på Vouge knitting och hittade den här lilla volang-boleron. Vet bara inte om den kanske är för avancerad – ser avancerad ut…. Men väldigt söt! vouge-bolero

rosa-silkesgarn

2 Responses to “Nyinköpt”

 1. Monica Hansen skriver:

  Så mycket fint!

 2. Cattis skriver:

  Hej Jenny.

  Fin blogg, fina garner fina mönster. Ja, helt enkelt en ny blogg tillagt till mina favoriter….

  Tack för det fina paketet från dig. Jag är Mycket nöjd, och mycket glad över valet du gjort till mig. Sitter just nu och dricker te. Gott var det, mycket gott.

  kramkram

  Cattis

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu