Stickcafé med Riddarmaskorna

Idag var jag på mitt första stickcafé med Riddarmaskorna på Riddersviks gårdscafé i Hässelby. Det var jätteroligt och det var många trevliga människor med samma passion. Förstår inte varför jag inte gått mer på sådana här träffar tidigare, eller jo det vet jag.. Jag har jobbat massor senaste åren men nu har äntligen min tillvaro börjat lugna ner sig och det ger mig mer tid för mig, mina hobbysar och min familj.
Jag har ju stickat och virkat sen jag var liten men man utvecklas inte lika mycket när man bara sitter hemma själv, så nu ska jag gå på många fler stickträffar och kurser och bli inspirerad av alla duktiga människor!

Man blir superinspirerad när man ser vad alla andra stickar! Idag hade Linda på sig en så himla fin kofta som hon hade stickat själv. Och det visade sig att det var ett Dropsmönster så jag blev jättesugen på den. Jag har ju faktiskt en hel del ”Alpaca”-garn hemma men Linda hade en så fin grön färg och det har jag ju givetvis inte. Jag har rosa, vit, turkos och svart hemma. Man ska använda 2 trådar så den kanske blir rosa/vit, får se. Eller så kanske jag går och köper grönt garn… Men det får jag nog vänta lite med, har så himla många andra projekt som jag måste avsluta först! Omlottkofta

Blev även sugen på att göra en spetssjal, har funderat på det ett tag. Har jättefint tunnt mohairgarn som jag har haft liggande i 4-5 år men inte vetat vad jag skulle göra av. Printade ut ett fint mönster från Stickochbrinn för ett tag sedan så kanske att jag provar det mönstret. Det ser ut såhär: Ingrid-sjal

3 Responses to “Stickcafé med Riddarmaskorna”

 1. Agneta skriver:

  Hej!
  Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
  Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
  För mer info besök stickkurs.se
  Sprid gärna detta till kreativa, intresserade och nyfikna människor på ditt stickcafé och på jobbet!

  Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

  Varmt välkommen önskar
  Agneta
  &
  Marie-Louise

 2. Bluewhiskey skriver:

  Ingrid blir jätte fin och är smidig stickning, jag har gjort en jag med :)

 3. Boel skriver:

  Kul att du kom till stickcaféet i går, det var trevligt att träffas!

  Boel

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu