Mannens mössa

Var ju tvungen att virka en mössa till min kära man också! Eller från början när jag köpte garnet var det egentligen tänkt att den skulle bli till mig men den blev så ”bullig” till mitt huvud eftersom det var så tjockt garn så den blev mycket finare på min man.

Garnet heter ”Byzans” och är ett Gedifra garn. Gedifra är ett tyskt märke som jag upptäckte för många år sedan på nätet, de har urläckra och moderna mönster och jättefina garner men ack, så dyra!!! För några år sen tog ”Gubben” (som jag kallar honom, förlåt…) som har Ljungqvist garn vid Odenplan in några av Gedifras garner. Men eftersom de var så dyra så gick de dåligt. Jag tror det är få som vill betala över 1000 kr för bara garn till en tröja. Iallafall så har jag fyndat Gedifras garner när han reat ut dem och Byzans har varit en favorit eftersom det skiftar i färg och är lite glitter i. Älskar glitter!

Men jag kan dock rekommendera att köpa mönsterböckerna. Jag har köpt dem från Tyskland men med engelsk text hos www.Wollerei.at och även hos www.joana-leyer.com. Vet att även www.garnkorgen.se har några mönsterböcker på svenska tror jag och även några garnsorter.

Här är mössan jag gjorde till mannen i Byzans. Mannens mössa i Byzans

One Response to “Mannens mössa”

  1. Ulrika skriver:

    Hej!
    Vilket härligt garn! Vill också ha!!! Var köpte du det???? Kram Ulrika i Halmstad

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. And trackBack URL.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu